Ma$arati, «Wildlife» @ Galleri Fineart

3607
Ma$arati. Foto: Emma Sukalic.

Fargerikt dyreliv på Tjuvholmen

I en alder av 27 har Ma$arati rukket å vekke oppsikt både nasjonalt og internasjonalt med sin særegne signatur innen kunst og design. Nå holder han sin aller første separatutstilling i Galleri Fineart i Oslo.

Mathias «Ma$arati» Nordby. Foto: Emma Sukalic.

Multitalentet Mathias «Ma$arati» Nordby er en kunstner utenom det vanlige i norsk setting. Han ble født på Hamar i 1991, men er bosatt i Oslo, hvor han arbeider som kunstner, designer og tatovør med eget studio.

Hans lekne og særegne stil, enten det er klesdesign, tatoveringer eller kunst, vekker oppsikt både nasjonalt og internasjonalt. Ballen har begynt å rulle fort for Ma$arati, og en betydelig andel av kundekretsen består i dag av trendsettere og tungvektere innen hiphop- og popkulturen, som Post Malone, KYLE, Roy Wood$, Travis Scott og Metro Boomin. Her til lands strekker kundekretsen seg fra Unge Ferrari og Arif til Rolf A. Hoff, en av Norges største samlere av samtidskunst.

Ma$arati tegner og maler for sin egen del, det han har lyst til å male, uten å tenke på hva alle andre mener. De fargerike arbeidene blåser et friskt pust i norsk kunstliv og gjenspeiler en uredd og spontan kunstner. Det er dette som er Ma$aratis styrke. Han gjør det han vil, og han har en umiddelbar trygg strek.

Utstillingen ble åpnet av komiker Jonis Josef, som tilhører samme kunstnerkollektiv som Ma$arati, SDKT. 62 verk er stilt ut i galleriet, i tillegg til en liten kleskolleksjon. Nordby har åpenbart jobbet iherdig de siste månedene, da samtlige verk er datert 2018 eller 2019. Ved den offisielle åpningen hadde utstillingen stått i 1,5 dag, og allerede var 28 av de 62 verkene solgt. Det er tydelig at Ma$arati har truffet bredt med sin stil.

«Var ulv», Ma$arati, spray og oljepastell på papir.

Ma$aratis bilder er lekne i streken, og de fleste er svært fargerike, samtidig som man aner en samfunnsengasjert kunstner. Bilder som «Var ulv» og «oil all over» er eksempler på dette. Som navnet på utstillingen tilsier er dyreliv fellesnevneren for disse bildene. Spesielt fascinert ser han ut til å være av fugler.

Når det gjelder teknikk er oljepastell og spray på papir det som er mest brukt i de fleste bildene. Men her fins også noen tredimensjonale bilder utformet med polyuretan og spray på lerret, samt enkelte spraymalte objekter.

Utstillingen «Wildlife» står fra 31. januar til 10. februar. Legg turen innom Galleri Fineart for å sikre deg ett av disse fargerike verkene, eller simpelthen for å hente litt inspirasjon.

Av Marianne Lauritzen

SNAKKES ALDRI. PART 2, Ma$arati, oljepastell på papir
blackd eye peace, Ma$arati, oljepastell på papir
Tigerhair dont care, Ma$arati, olje og akryl på lerret
Tigerbalsam, Ma$arati, oljepastell på papir
SNAKE, Ma$arati, oljepastell på papir
Var ulv, Ma$arati, spray og oljepastell på papir
drakulør, Ma$arati, oljepastell på papir
the Black swan, Ma$arati, spray og oljepastell på papir
oil all over, Ma$arati, spray og oljepastell på papir
Crash landing, Ma$arati, spray og oljepastell på papir
Mikke, Ma$arati, spraymalt funnet objekt
iconSpion, Ma$arati, polyuretan og spray på lerret
Rokky Bilbao, Ma$arati, polyuretan og spray på lerret
previous arrow
next arrow
 
Forrige artikkelBlack Debbath @ Rockefeller, Oslo
Neste artikkelBeast In Black | «From Hell With Love»