Onsdag 27. mars 2019

Releasekonsert i hjemmekjære omgivelser

Kristian Kristensen slipper omsider sitt debutalbum «Kor vi ende», og i den forbindelse gjorde han en liten releasekonsert i Oslo.

Kristian Kristensen gjorde sin inntreden i norske hjem da han leverte en vakker versjon av Matt Corby sin låt «Brother» på The Voice i 2013. Det da hittil ubeskrevne bladet fra Harstad blåste de fleste av stolen fra første tone, i hvert fall fikk han samtlige fire mentorer til å reise seg fra sine, mens Espen Lind uttalte; «Det her er grunnen til at jeg meldte meg på The Voice. Du er ferdig artist.» Det til tross har det ennå ikke kommet noen fullengder fra Kristian, før nå. De siste seks årene har han gitt ut flere singler og EP-er, og har sågar solgt ut Rockefeller flere ganger, men først nå slippes altså debutplata «Kor vi ende».

I den forbindelse inviterte Kristian til en aldri så liten intimkonsert i Bazaar-teltet på SALT i Bjørvika. Perfekte omgivelser for en nordlending, eller som Kristian selv sa det; «Dette er en sjukt fin plass, det føles som å være i Nord-Norge, men i stedet for fisk så henger det t-skjorter utenfor». Den gigantiske pyramideformede fiskehjellen han siktet til er nemlig for tiden dekorert med 1200 skjorter fra finner og nordmenn, og er en kunstinstallasjon av Kaarina Kaikkonen som har fått navnet «We are still the same».

På innsiden av teltet var det hakket lunere stemning, med retroinventar som satte en hjemmekoselig ramme rundt aftenens hovedperson, som i tillegg til å formidle musikk også bød på charmige historier. Kristian Kristensen kom først alene ut på scenen og gjorde «Kor vi går» på piano. Midtveis i låta fikk han følge med to kompiser på scenen som akkompagnerte ham på akustiske gitarer. Men allerede til låt nummer to, «Snakke varsomt», byttet Kristian plass med en av gutta og tok over både kassegitaren og frontmannplassen.

En hyggelig påminnelse om at det fortsatt lages god popmusikk som ikke tilhører EDM-sjangeren.

Kristian innrømte at det var sinnsykt skummelt å slippe debutplate, og at han var takknemlig for at vi kom for å støtte en god sak. Første singel fra albumet, «Du ga mæ viljestyrke», ble sluppet for et par måneder siden, og Kristian introduserte den med noen ord om at det er fort gjort å ta for gitt at andre gleder seg på dine vegne, spesielt dine foreldre. Låta ble fint fremført, med begge de andre gutta med på koring, som fylte ut lydbildet i teltet. «Du ga mæ viljestyrke» er en låt som minner meg om altaværingen Petter Carlsen, og er en hyggelig påminnelse om at det fortsatt lages god popmusikk som ikke tilhører EDM-sjangeren. Attpåtil norskspråklig.

Tittelsporet «Kor vi ender» ble vi fortalt er en grei oppsummering av hele skiva. Kristian avslørte at han ved å jobbe med denne plata ble oppmerksom på at det er mye mer i livet han frykter enn hva han trodde. Som frykt for døden, eller frykten for å bli avvist. Det mørke temaet ble kjapt avfeid da Kristian innså at det ikke var det helt store festtemaet; «Kos dokker! Sånn er det å være følsom artist», lo han. Låta ble servert med et bærende pianospill og en eminent vokal.

Kristian rundet av seansen med en gammel slager, og sa han håpet det ikke var mange som hadde reist langveisfra bare for å høre fem sanger, de hadde nemlig ikke noen ekstranumre på lur. Noen ivrige blant publikum ropte på «Lyset», men han valgte heller en låt med litt færre streams som han sa, og snurret i gang «Varm» i stedet. Publikum så ut til å være fornøyde med valget, i hvert fall ble det tendenser til allsang.

Gutta gikk av scenen til stående ovasjoner, og ble helt nødt til å returnere for en siste sang.  Denne hadde de ikke øvd på, så den ble spilt på vår bekostning fikk vi beskjed om. «Kan du lære mæ?» gikk smertefritt, og både band og publikum så ut til å ha lært seg låta.

Vi får satse på at Kristian Kristensen avlegger hovedstaden et nytt besøk med en full konsert om ikke så lenge. I mellomtiden får vi høre litt på plata som slippes fredag 29. mars.

Av Marianne Lauritzen
Foto Terje Dokken

Kristian Kristensen
Kristian Kristensen
Kristian Kristensen
Kristian Kristensen
Kristian Kristensen
Kristian Kristensen
Kristian Kristensen
Kristian Kristensen
previous arrow
next arrow
.

Settliste
1. Kor vi går
2. Snakke varsomt
3. Du ga mæ viljestyrke
4. Kor vi ender
5. Varm
Encore:
6. Kan du lære mæ?

Forrige artikkelUkens vintips: Valpolicella Superiore Ripasso
Neste artikkelColter Wall @ Sentrum Scene, Oslo