Hex A.D. slipper sitt nye album i februar. Andre singel fra det kommende albumet utgis i morgen, men allerede nå kan du høre låta «Hawks & Doves» her.

Hex A.D. Hawks & Doves BLEZT

Andre singel fra Hex A.D.s kommende album “Astro Tongue in the Electric Garden” heter “Hawks & Doves”. Sangen har en tydelig bluesinspirasjon hentet fra den britiske blues boomen som kom mot slutten av 1960 årene, men den innehar også tyngden man forventer fra en Hex A.D. låt. 

Den islandske sangeren Eiríkur Hauksson, kjent fra sine år med Ken Hensley og ikke minst Artch, bidrar til å gi “Hawks & Doves” et genuint og klassisk hardrock-uttrykk. Thomas Tofthagen fra Audrey Horne, og tidligere Sahg, bidrar i tillegg med sitt smakfulle solospill. 

Bandets sanger og gitarist har dette å si om sangen: 

Jeg hørte frasen Hawks & Doves brukt i en dokumentar om Vietnamkrigen. Det slo meg umiddelbart at det var en tittel verdt å bruke, og den passet helt tilfeldig godt til et bassriff jeg hadde jobbet med i et par dager. Jeg ville at låta skulle holde på bluestendensen fra hovedriffet, så jeg jammet frem resten av låta til en enkel trommeloop… jeg lekte meg med ideene rett og slett. Tekstmessig er dette første del i en suite om Vietnamkrigen, der den ser på konflikten fra en mer filosofisk og objektiv synsvinkel.» 

Nytt album 21. februar

Hex A.D. Astro Tongue in the Electric Garden«Astro Tongue in the Electric Garden» er et album fullt av psykedeliske vibber og vintage, progressiv hardrock. Det nye albumet viser en bred musikalsk palett som strekker seg fra nedstemte doomy riff til bombastiske mellotron-virvler og episke Maidenske gitarmelodier.

Hex A.D. har bygd seg opp et solid rykte de siste årene som én av Norges beste ambassadører for den klassiske hardrocken vi kjenner fra band som Uriah Heep og Rainbow. På albumet «Netherworld Triumphant» fra 2018 dykket bandet dypt ned i det gyldne mørket på begynnelsen av 1980-tallet, noe som ga dem en storm av gode anmeldelser fra hele verden. 

Nå er de tilbake med det rykende ferske albumet «Astro Tongue in the Electric Garden», som utgis 21. februar 2020 av Fresh Tea.

Der «Netherworld Triumphant» var mørk, majestetisk og mystisk, er «Astro Tongue in the Electric Garden» litt mer progressiv, rocka og variert. 

På «Astro Tongue in the Electric Garden» har bandet latt sine forskjellige musikalske inspirasjoner flyte fritt, og det er en sterkere følelse av melodi på denne platen sammenlignet med de tre foregående. Den overordnede følelsen er litt psykedelisk, og har en smak av slutten av 1960-tallets scene i London der band som Pink Floyd, Cream og The Jimi Hendrix Experience forandret populærmusikken for all fremtid. De blues-aktige riffene i «Hawks & Doves», vintage-gitarlydene og det episke orgel- og mellotronløpet levner liten tvil om at Hex A.D. tar av seg hatten for de tidligere nevnte storhetene på dette albumet. 

Foto Arash Taheri

Hex A.D. BLEZT

Forrige artikkelThe Good The Bad and The Zugly | «Algorithm & Blues»
Neste artikkelOpeth @ Sentrum Scene, Oslo