Hex A.D. er tilbake med nytt album tidlig neste år. Første singel fra det kommende albumet utgis i morgen, men allerede nå kan du se premiere på videoen til «Astro Tongue» her.

Hex A.D. Astro TongueFørste singel fra Hex A.D.s kommende album «Astro Tongue in the Electric Garden» heter «Astro Tongue». Låta er et uptempo riff-bonanza som lener seg tungt mot de tidlige verkene til gitarheltene Michael Schenker og John Norum. Den rå hammond-lyden og de blytunge groovene forsterker det massive lydbildet til Hex A.D. 

Lyrisk gir «Astro Tongue» et lite psykedelisk bluss til låta. Låtskriver og vokalist Rick har følgende å si om teksten: 

«Å skrive tekster til dette nye albumet var ganske annerledes enn til våre tidligere plater, og spesielt dette sporet. Jeg elsker måten Geezer Butler brukte fri fantasi i tekster som Black Sabbath’s ‘Spiral Architect’, og jeg var absolutt ute etter en liknende surrealistisk atmosfære. Prosessen er vanskelig å beskrive, men man kan på sett og vis sammenlikne det med å bruke ord som farge i et abstrakt maleri.» 

Nytt album neste år

Hex A.D. Astro Tongue in the Electric Garden«Astro Tongue in the Electric Garden» er et album fullt av psykedeliske vibber og vintage, progressiv hardrock. Det nye albumet viser en bred musikalsk palett som strekker seg fra nedstemte doomy riff til bombastiske mellotron-virvler og episke Maidenske gitarmelodier.

Hex A.D. har bygd seg opp et solid rykte de siste årene som én av Norges beste ambassadører for den klassiske hardrocken vi kjenner fra band som Uriah Heep og Rainbow. På albumet «Netherworld Triumphant» fra 2018 dykket bandet dypt ned i det gyldne mørket på begynnelsen av 1980-tallet, noe som ga dem en storm av gode anmeldelser fra hele verden. 

Nå er de tilbake med det rykende ferske albumet «Astro Tongue in the Electric Garden», som utgis 21. februar 2020 av Fresh Tea.

Der «Netherworld Triumphant» var mørk, majestetisk og mystisk, er «Astro Tongue in the Electric Garden» litt mer progressiv, rocka og variert. 

På «Astro Tongue in the Electric Garden» har bandet latt sine forskjellige musikalske inspirasjoner flyte fritt, og det er en sterkere følelse av melodi på denne platen sammenlignet med de tre foregående. Den overordnede følelsen er litt psykedelisk, og har en smak av slutten av 1960-tallets scene i London der band som Pink Floyd, Cream og The Jimi Hendrix Experience forandret populærmusikken for all fremtid. De blues-aktige riffene i «Hawks & Doves», vintage-gitarlydene og det episke orgel- og mellotronløpet levner liten tvil om at Hex A.D. tar av seg hatten for de tidligere nevnte storhetene på dette albumet. 

Foto Arash Taheri

Hex A.D. 2019 BLEZT

Forrige artikkelMadrugada @ Sentrum Scene, Oslo
Neste artikkelThe Carburetors @ John Dee, Oslo