Fredag 19. oktober 2018

Svensk gravlund returnerer med stil

At mange har savnet Graveyard ser det ikke ut til å herske noen tvil om. Vulkan Arena var nemlig stappet til randen av tungrockere, doom-fans og skjeggete hipstere denne fredagskvelden. 

Denne konserten i Oslo var første norgesbesøk etter gjenforeningen, og det norske publikumet la ikke skjul på at de ønsket svenskene hjertelig velkommen tilbake. Bandet leverte proft fra start og viste at de er sultne for tiden. Det ble ikke spart på kruttet, og spesielt ny mann Oskar Bergenheim bak trommene gjorde seg godt bemerket der han briljerte med sin magiske timing og groove.

Vi ble presentert låter fra hele bandets karriere, og årets comeback-album «Peace» var heldigvis representert med flere av de sterkeste sporene. Det vil være galskap å ikke trekke frem den enestående «Please Don’t» i denne sammenhengen. Det låt steintøft rett og slett! Bandets andre album «Hissingen Blues» var overraskende godt representert i låtlista på Vulkan denne kvelden, og responsen røpet at denne plata fortsatt er en favoritt blant gruppas fans. «Buying Truth (Tack & Förlät)» og ekstranumrene «Ain’t Fit To Live Here” og “The Siren” viste et revitalisert band som mener alvor med sitt comeback.

Konserten var klokt satt sammen, og på lik linje med flere av bandets album ble det variert flittig mellom rockere og rolige blues-låter. Det var også nettopp der, i de mer stemningsfulle delene av konserten at bandet låt best. Joakim Nilssons hese og sjelfulle stemme kom utrolig godt frem når bandet roet seg ned, og da fikk publikum servert noen aldeles fantastiske musikalske øyeblikk.

Så hva er det egentlig å trekke for her? Strengt tatt veldig lite, men jeg må påpeke at Graveyards vintage rock låter litt tynn da gitarister Joakim og Jonatan kun er utstyrt med clean-gitarer. Det er faktisk mer drive i basslyden til returnerende bassist Truls Mörck. Ikke misforstå, jeg er ingen hi-gain purist, og jeg forstår at de ønsker seg en organisk og naturlig sound, men det får da virkelig være måte på! Hvis det er det det står på, skal jeg personlig kjøpe batterier til fuzz-boksene deres når de returnerer til Norge! For det håper jeg virkelig de gjør!

Av Henrik Haugsnes Kaupang
Foto Arash Taheri

_DSC0287
_DSC0314
_DSC5525
_DSC5537
_DSC5548
_DSC5593
_DSC5604
_DSC5623
previous arrow
next arrow
ANMELDELSE
Settliste
10
Utførelse
7
Underholdningsverdi
8
Forrige artikkelA Star Is Born
Neste artikkelUkens vintips: Bessa Enira
graveyard-vulkan-arena-osloFredag 19. oktober 2018 Svensk gravlund returnerer med stil At mange har savnet Graveyard ser det ikke ut til å herske noen tvil om. Vulkan Arena var nemlig stappet til randen av tungrockere, doom-fans og skjeggete hipstere denne fredagskvelden.  Denne konserten i Oslo var første norgesbesøk etter...