Fredag 26. oktober 2018

Historien om Gluecifer startet i 1995 da de ga ut singelen «God’s Chosen Dealer», og sluttet nøyaktig 10 år senere da bandet tok avskjed på Sentrum Scene etter å ha gitt ut fem album og bygget seg opp et rykte som et av Skandinavias beste liveband. Bandet døpte seg selv Kings Of Rock, sikkert ikke uten glimt i øyet. Det hadde de imidlertid god grunn til. Sammen med Turboneger regjerte Gluecifer i sin storhetstid norsk rock.

I ettertid har legenden vokst, og i en tid der bandgjenforeninger har blitt storindustri er det ikke få ganger det er stilt spørsmål ved om Gluecifer ville gjenforenes. Når bandmedlemmene har blitt spurt om dette har de kategorisk avvist dette. En gjenforening av Gluecifer har således hatt betydelig dårligere odds enn at Turboneger skal gjenforenes med Hank. Det siste er jeg villig til å sette penger på.

Det er på mange måter passende at bandets første konsert i Oslo er samme sted som de valgte å ta farvel. Sentrum Scene er stappfullt. Faktisk så fullt at konserten ble utsolgt på sekunder og bandet måtte sette opp hele tre ekstrakonserter. Også de utsolgt. Stemningen i lokalet bærer preg av en eneste stor reunion med folkene man hang med på Last Train i de bekymringsløse og livsbejaende studiedagene, og som man ikke lenger treffer fordi alle er opptatt jobb, barn og hamsterhjulet.

Det er topp stemning i lokalet og bandet legger ikke skjul på at de er rørt av mottakelsen fra publikum.

Konserten starter med at trommeslager Danny Young slår i gang «I Got A War» mens bandet entrer scenen en etter en. Vokalist Biff Malibu har byttet ut blåskjorta og v-genseren han bruker til daglig i jobben som politisk kommentator i VG med sin karakteristiske hvite blazer med tilhørende sort skjorte. «I Got A War» glir raskt over i «Automatic Thrill».

Bandet fortsetter der de slapp for 13 år siden med en spilleliste tungt lastet med låter fra de siste par platene, som hadde et mer polert uttrykk enn de rufsete låtene fra tidlig i karrieren. Slik er det jo med publikum og, vi har slipt av oss litt av de skarpeste kantene vi også. Det er topp stemning i lokalet og bandet legger ikke skjul på at de er rørt av mottakelsen fra publikum.

Gjennom konserten blir publikum servert gamle slagere som «Car Full Of Stash», «A Call From The Other Side», «Go Away Man» og «Here Come The Pigs». Etter den siste låten bandet spilte inn, «Desolate City», går bandet av scenen.

Publikum blir tilgodesett med to runder med ekstranumre. Det er klart publikum ikke kunne avspises fra å høre bandets største slager, «Easy Living». Om guttene i bandet nå er «done with the easy living», som de synger om og klare for en ny runde i rockens tjeneste, gjenstår å se.

Av Christopher Viland
Foto Marius Dale

Gluecifer Fredag-1
Gluecifer Fredag-2
Gluecifer Fredag-3
Gluecifer Fredag-4
Gluecifer Fredag-5
Gluecifer Fredag-6
Gluecifer Fredag-7
Gluecifer Fredag-8
Gluecifer Fredag-9
Gluecifer Fredag-10
Gluecifer Fredag-11
Gluecifer Fredag-12
Gluecifer Fredag-13
Gluecifer Fredag-14
Gluecifer Fredag-15
Gluecifer Fredag-16
previous arrow
next arrow
ANMELDELSE
Settliste
7
Utførelse
10
Underholdningsverdi
10
Forrige artikkelUkens vintips: Be Bike Granacha
Neste artikkelBohemian Rhapsody
gluecifer-sentrum-scene-osloFredag 26. oktober 2018 Historien om Gluecifer startet i 1995 da de ga ut singelen "God's Chosen Dealer", og sluttet nøyaktig 10 år senere da bandet tok avskjed på Sentrum Scene etter å ha gitt ut fem album og bygget seg opp et rykte som...