De amerikanske legendene Faith No More har fått internett til å koke med rykter de siste dagene, og bekrefter i kveld sitt første norgesbesøk på hele 11 år. Også suksessbandet Bring Me The Horizen som forrige uke ble nominert til Grammy offentliggjøres til Ekeberg 2020.

Faith No More Tons of Rock BLEZTDet gjør de sammen med eksperimentelle Baroness, samt Paradise Lost som skal fremføre «Draconian Times» i sin helhet. Også spellemann-grossistene Enslaved, ukrainske Jinjer, Blues Pills og Bokassa er bekreftet til festivalen som allerede har navn som Iron Maiden og Deep Purple på plakaten.

Sensasjonell drømmebooking

– Vi er ekstremt stolte av å kunne presentere legendariske Faith No More på Tons of Rock 2020. Det er et drømmeband for oss, og en eksklusiv booking vi vet vil glede mange. Sammen med Iron Maiden og Deep Purple kroner vi neste års program med headlinere fra det øverste siktet i rock- og metalhistorien, sier bookingsjef Jarle Kvåle i en pressemelding.

Faith No More kombinerer elementer av rock, funk og metal, og er viden kjent for sin helt unike musikkstil. De har gitt ut seks studioalbum, inkludert bestselgerne «The Real Thing» (1989) og «Angel Dust» (1992). Bandet har solgt millioner av album på verdensbasis før de, til fansens store fortvilelse, ble oppløst i 1998.

Den særs etterlengtede gjenforeningen fant sted i 2009, hvor de blant annet spilte på Hove samme år – den eneste konserten på norsk jord på denne siden av årtusenskiftet. I kjølvannet av comebacket slapp de albumet «Sol Invictus» i 2015, og siden har det vært stille fra bandet – også på livefronten.

Fra Wembley til Ekebergsletta

– Faith No More har med sin musikk og lydbilde inspirert enormt mange band og musikere. Bandet har siden vi startet vært høyt på både våre og publikums ønskelister og det er stort for mange at de nå endelig kommer, sier Tons of Rocks pressesjef Lars Tefre Baade, som legger til at resten av dagens slipp for all del ikke må stå i skyggen av headlineren.

– Sheffield-bandet Bring Me The Horizon har de siste årene tatt steget til å bli et av verdens mest suksessfulle rockeband. De har blitt mer melodiske med årene og refrengene har vokst i takt med fanskaren. De startet som et rent deathcore-band, men svitsjet over til metalcore før de begynte å implementere mer rock, pop og elektroniske elementer. Bandet har tidligere solgt ut både Rockefeller og Sentrum Scene her i Norge, men i hjemlandet har de fylt Wembley! Nå skal de erobre Ekebergsletta og sine norske fans, fortsetter Baade.

Det eklektiske og eksperimentelle metalbandet Baroness har beina godt plantet i sludgen og postmetallen. De Grammy nominerte rockerne slapp sin femte plate «Gold & Grey» i sommer. Kritikerne hyller albumet, og mener de er på høyden av karrieren.

Eksklusiv fremføring av «Draconian Times»

Siden oppstarten i 1988 har britiske Paradise Lost vært et av de største navnene på goth- og doommetal-scenen. De har ofte blitt omtalt som en perfekt krysning av Metallica og Sisters Of Mercy. Deres unike blanding av piano, tunge gitarer og et massivt industrilydbilde har gjort dem til sjangerfavoritter også her hjemme.
Enslaved er et band som knapt trenger noen introduksjon. Det ikoniske ekstremmetallbandet kan vise til et hav av sterke album, panegyriske anmeldelser, Spellemannpriser og en svært lojal fanskare. Til våren er vestlendingene klare med nytt album.

Fra Donetsk i Ukraina kommer det progressive metalcore-bandet Jinjer. De har hentet inspirasjon fra så ulike ting som ekstremmetall, soul og hiphop! Men i bunnen er dette et hardtslående moderne metallband av høyeste kvalitet. I januar spilte de for fullstappet Rockefeller sammen med Amorphis og Soilwork. Med vokalisten Tatiana Shmailyuk i spissen har deres liveshow høstet lovord for en utrolig intensitet.

Blues Pills henter tung inspirasjon fra 60- og 70-tallet, og man får assosiasjoner til Jimi Hendrix, Cream, Led Zeppelin og Fleetwood Mac. Stemmeprakten til vokalist Elin Larsson er full av soul, og får tankene til å gå til Janis Joplin og Aretha Franklin.

Powertrioen Bokassa fusjonerer riffene og grooven fra stonerrocken med energien og aggressiviteten til punk og hardcore, til sin egen unike «stonerpunk». Debutplaten «Divide & Conquer» fikk kjempekritikker over hele verden, og ble blant annet hyllet av Lars Ulrich som utbasunerte: «My favourite new band!». Dette resulterte i at Bokassa ble supportband for Metallica på deres Worldwired-turné i 2019. I sommer slapp de «Crimson Riders», som fikk femmere i Aftenposten og Dagsavisen, samt 8/10 i Metal Hammer UK og 4/5 i ærverdige Kerrang. I disse dager er de på sin første headlinerturné i Europa for å vinne over en stadig økende fanskare, og i juni 2020 er de endelig klare for Tons of Rock.

Foto Jimmy Hubbard
Forrige artikkelSkambankt i ny jubileumsdrakt
Neste artikkelLeprous låser seg ikke til én stil