Jahn Teigen er død

2791
Jahn Teigen
Foto: Alexander Bejaminsen

Jahn Teigen døde på Ystad Sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel.

Den folkekjære artisten har de siste årene levd et tilbaketrukket liv på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad, dit han flyttet i 2008. Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35) som han fikk med Anita Skorgan.

Jahn Teigen er født i Tønsberg i 1949. Det er en av Norges desidert mest kjente artister som nå har gått bort. Den legendariske sangeren og låtskriveren medvirket også i flere musikaler, filmer og som programleder for en rekke TV-programmer.

I tillegg til å motta Spellemannprisen i 1978, har han blitt tildelt Spellemannprisens hederspris både i 1983 og i 2009.

Han mottok Norsk Artistforbunds Ærespris i 2003 og fikk Komiprisen med Prima Vera i 2014. Han er også innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2012 og sammen med gruppa Popol Ace i 2017.

Jahn Teigen er Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Warner Music minnes Jahn Teigen i en pressemelding:

«Det er med stor sorg vi har mottatt nyheten om Jahn Teigens bortgang. Vi føler oss privilegert som har hatt muligheten til å jobbe med en av Norges største artister gjennom alle tider. Gjennom flere tiår har vi vært vitne til en kreativ skaperkraft som savner sidestykke i norsk musikkhistore.

Som artist hadde Jahn alt: En fantastisk og unik stemmeprakt, en evne til å komponere tidløs popmusikk, samt en fantastisk formidlerevne som gjorde at det du sang traff oss alle midt i hjertet. Musikk-Norge blir fattigere uten Jahn Teigen, men heldigvis vil musikken vare evig.»