Ari Behn er død

3380
Ari Behn
Ari Behn. Foto: Per Heimly.

Forfatter og kunstner Ari Behn døde 1. juledag, bare 47 år gammel. Behn skal ha tatt sitt eget liv, uttaler familien i en pressemelding.

«Det er med stor sorg i hjertet at vi, de aller nærmeste pårørende til Ari Behn at vi i dag må meddele at han har tatt sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tiden fremover», opplyser Geir Håkonsund, Ari Behns manager og familiens talsmann.

I forbindelse med Ari Behns bortgang meddeler Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen, følgende:

«Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa – og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.»

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit meddeler følgende:

«For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.»

Forfatter og kunstner

Ari Behn Trist som faenAri Behn fikk sitt gjennombrudd som forfatter med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999, som høstet strålende kritikker. Denne ble fulgt opp av flere romaner og de kritikerroste novellesamlingene «Talent for lykke» (2011) og «Tiger i hagen» (2015).

I 2002 giftet han seg med prinsesse Märtha Louise, før de skilte lag i 2016 etter et 14 år langt ekteskap. Ari Behn etterlater seg tre døtre, som han har sammen med prinsessen.

Etter skilsmissen har Behn fokusert mer på malerkunsten og har hatt flere pop up-utstillinger med sine bilder. I fjor ga han ut boka «Inferno», en selvbiografisk roman med malerier, hvor Ari Behn skriver og maler om sitt livs inferno.

Takk for kunsten, Ari. Du var en eksentrisk og fargerik person som satte preg på norsk kulturliv med din unorske fargepalett. Dette var trist som faen!

Ari Behn 100 strokes before i die
«100 Strokes Before I Go», maleri, Ari Behn. Foto: aribehn.com